Online Content Machine Concept

Social media planning voor marketing en communicatiebureaus

Door de scriptie ‘Kan het kwartje sneller vallen’, een onderzoek naar het verspreiden van nieuwe ideeën via social media was er in 2014 het eerste contact met softwareontwikkelaar iMonitoring.

Vanaf dat moment werkt Cornelissen.Marketing met hun monitoring en planning software en mag meedenken over aanvullingen en verbetering.

Net als een grotere groep gebruikers van het eerste uur, die er samen voor gezorgd hebben dat de mogelijkheden voor internet-monitoring in combinatie met social media planning nu zeer uitgebreid maar nog steeds makkelijk in gebruik zijn.

Social Media Planning

Project:

Door onderzoek van Cornelissen.Marketing ontstond er vanuit een projectsituatie het gezamenlijke initiatief om met de Online Content Machine te starten. Dit was het startpunt voor het ontwikkelen van een een WordPress website die de doelgroep het nut van de software duidelijk maakt en het voor bureaus vergemakkelijkt om een goede start met de workflow en het dashboard voor social media planning te maken’.

Uitvoering:

De achterliggende Saas voor sociale media planning en monitoring is natuurlijk getuned voor dit concept door iMonitoring. Voor de animaties op basis van de eigen grafische vormgeving is er voor het eerst samengewerkt met Roller Coaster Motion Graphics Company. Voor de Litespeed webhosting tekende Marco Kroon van WPprovider.

Animaties door Roller Coaster Motion Graphics Company

Een Online Content Machine volop in bedrijf zien, hoe leuk zou dat wel niet zijn? Zomaar een idee aan de lunchtafel in Business Center de 7e Hemel waar wij beiden gevestigd zijn. Het bleek een topidee te zijn en een mooie aanleiding voor een eerste gezamenlijk project.

Op basis van de briefing zijn de animaties als JSON files opgeleverd. In eerste instantie geprobeerd deze via een plugin binnen te halen maar dit bleek niet de beste optie te zijn. Omzetten via een Lottiefiles account naar HTML bleek beter te werken. Hierdoor worden ze nu, met minimale impact op de paginalaadsnelheid, haarscherp op de website weergegeven.

 

Briefing m.b.v.storyboard

 

Merkidentiteit

Emotie(s) bij dit merk:

Gevoel in controle te zijn

Gevoel in controle te zijn

Je in staat voelen om jezelf en je omgeving naar wens te kunnen beïnvloeden, in staat om stressvolle momenten te voorspellen, te regelen en succesvol erop te reageren wanneer dit zich voordoet. Het vermogen hebben om te beslissen wanneer, hoe en waar men mee gaat doen en met welke verbale uitingen of gedrag.

Gekozen kleurrichting(en):

Teal

Positief: rustig, cool, smaakvol, verfijnd, zelfverzekerd.

PMS 315C  #0A546D

Aqua

Positief: water, verfrissend, reinigend, jong, baby’s, stoer, dromerig, zacht, lichtgewicht. PMS 565C #A0D5CB

Heldergroen

Positief: vers, gras, Iers, levendig, lente, vernieuwing, weelderig.

PMS 347C #14883E

# Het benoemen van het belangrijkste nut, het benoemen van een emotie en het kiezen van een merkkleur zijn onderdeel van de beproefde methodiek voor het ontwikkelen van een merkconcept.

Animaties om het nut van de OCM te visualiseren

Continu nieuwe ideeën

 

Snellere samenwerking

 

Tijdsbesparing

 

Meer betrokkenheid

 

AI Ondersteuning

 

Meetbare online zichtbaarheid

 

WordPress website

Klik op afbeeldingen voor een vergroting.

Online Content Machine Home
Homepage
Pricing
Pricing
Wat levert het op?
Wat levert het op?
Hoe werkt het?
Hoe werkt het?
Contact
Contact

Website vernieuwen in negen stappen

Bij het website vernieuwen voor de Online Content Machine hebben het gebruikelijke negen-stappen-plan voor als checklist gebruikt.

1. Kies een goede domeinnaam

Check of je domeinnaam voor een bezoek de lading dekt. Voor gevestigde namen/merken volstaat vaak de naam zelf maar overweeg het volgende als je de keuze nog kan maken:

  • de naam van je dienst: webdesignbussum.nl;
  • het nut dat het oplevert: goedgevondenworden.nl;
  • de wens van je doelgroep: goedzichtbaar.nl;
  • je achternaam en de dienst: cornelissenmarketing.nl.

Controleer ook of deze nog wel beschikbaar is.

Je wilt dat je logo makkelijk toepasbaar is in alle beschikbare kanalen. Het liefst authentiek en vooral herkenbaar! Kijk nog eens goed naar je logo en vraag je dit eens af, kan ik het overal even makkelijk en herkenbaar inzetten? Hou de volgende richtlijnen aan:

  1. Minimaliseer de uitvoering en maximaliseer het contrast;
  2. Zorg dat je logo altijd herkenbaar blijft in responsieve omgevingen;
  3. Kun je de tekst op tien meter afstand ook nog lezen?
  4. Gebruik online een landscape logo met een typerend beeldmerk;
  5. Kies de emotie die het nut van het merk oproept;
  6. Zorg dat je kleurgebruik de emotie versterkt die je wilt oproepen.

3. Bedenk welke emotie het merk oproept

Wat voelt men op het moment dat men het unieke nut van jouw merk ervaart of welk gevoel ervaart men wanneer het specifieke probleem wordt opgelost? Onderzoekers hebben hier een keer onderzoek naar gedaan en zijn tot een set van 38 merkgerelateerde emoties gekomen. Wanneer je er hier een of twee uit kiest wordt het grafische gedeelte van je webdesign een stuk makkelijker.

4. Bedenk welke kleuren deze emotie versterken

Sinds mensenheugenis associëren wij kleuren met bepaalde emoties. Door de juiste keuzes hierin te maken kan de merkbeleving versterkt worden en ook de emoties die men het merk toedicht worden beïnvloed. Bekijk hier welke kleuren bepaalde emoties versterken. Kies bij webdesign naast je hoofdkleur een of twee complementaire kleuren voor je huisstijl.

5. Kiezen lettertype / Is er een huisstijl?

Voor je website is de keuze van een lettertype belangrijk voor de beleving van het gehad. Om een merk sterk neer te zetten is het sowieso belangrijk om consistent te zijn in alle uitingen. Dit waarborg je door de huisstijl vast te leggen in een merkboek. Een huisstijl geeft vorm aan de uitstraling van je merk. Het is een mix van vorm, emotie, kleur, logo, beeldmerk en het gebruik van specifieke lettertypes. Dit in het kader van je merkbelofte of missie, visie en kernwaarden.

6. B2B of B2C?

Voor een goede ‘klik’ met de bezoeker op de website dien je bij de opzet twee zaken heel duidelijk te hebben: wat is de specifieke behoefte van de bezoeker en op welke unieke wijze kun jij daar invulling aan geven? Vragen die in een goed merkconcept worden beantwoord. Daarbij verschilt de manier van beslissingen in B2B en B2C. Zo hebben zakelijke beslissers 2 tot 4 contactmomenten nodig om tot een beslissing te komen. Een consument heeft beduidend meer contactmomenten nodig. Denk bij webdesign ook na over het volgende:

  • heeft de bezoeker een hoog of laag budget?
  • heeft de bezoeker weinig of veel contactmomenten nodig?
  • heb ik direct of indirect contact met de beslisser?
  • gaat het om impulsieve of weloverwogen aankopen?
  • gaat het om eenmalige aankopen of een zakelijk langere relatie?

7. Zorg voor responsive design

WordPress website Je moet ervoor zorgen dat je bezoekers je website als prettig in gebruik ervaren. Ongeacht of ze deze op een desktop, tablet of smartphone bekijken. Bedenk dat de ‘zoekbots’ van de zoekmachines dit net als gewone bezoekers ook prettiger vinden en je met een hogere ranking in de zoek resultaten belonen.

8. Zorg dat de website snel is

Een vertraging van slechts één seconde heeft invloed op het bounce-percentage, SEO-ranking en zelfs het conversieratio van je website. Dit nog los van bezoekers die afhaken als het inladen van je pagina’s te lang duurt. Check de snelheid van je website met bijvoorbeeld een site als WebPageTest zodat je exact weet wat je moet doen om de optimale snelheid te bereiken. De keuze van een goede hostingpartij is extreem belangrijk en betaalt zich dubbel en dwars terug.

9. Optimaliseer de relevante pagina’s voor de zoekmachines

Google heeft zichzelf als opdracht gesteld om de online zoekers zo relevant mogelijke resultaten te bieden. Voordat je gaat schrijven is het belangrijk om eerst uit te zoeken op welke woorden je gevonden wilt worden. Hiervoor zijn er online tal van tools te vinden met Google Ads voorop). Belangrijker nog is eerst te bedenken of een zoekmachine strategie wel bij jouw onderneming past.

Wil je ook je website vernieuwen?

Wil je ook je website vernieuwen die jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau tilt? Neem dan contact met ons op en laat ons je helpen bij het realiseren van je ambities.

Samen creëren we een website die je merk doet opvallen en je doelgroep aanspreekt. Laat je merk z’n werk doen!

Merkontwikkeling en webdesign

Het onderscheidend vermogen van jouw merk en organisatie boven dat van de concurrentie uit tillen, dat is wat ik graag doe. Samen met jou creëer ik hiervoor niet alleen meer zichtbaarheid en aandacht voor je merk, maar ik zorg er tevens voor dat je website er een actieve rol in gaat spelen.
drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Merkstrateeg | Webdesigner | Online marketeer

Sinds 1988 houd ik mij bezig met marketing en communicatie. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende functies en in verschillende branches. Als laatbloeier studeerde ik van 2004 tot 2007 technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2011 tot 2013 marketing aan de Vrije Universiteit. Na het voltooien van deze laatste studie ben ik gestart met Cornelissen.Marketing. Onder deze vlag biedt ik niet alleen mijn ervaring en competenties aan maar ook die van het marketing collectief om mij heen. Voor ieder project beschikt een opdrachtgever op die manier over een team van professionals en heeft daarbij maar één aanspreekpunt.

Ander werk

Selecteer een categorie of merk