Zoekmachine optimalisatie WordPress website

Verbetering vindbaarheid Mafait techniek

Mafait Techniek uit Nederhorst den Berg meldde zich bij ons met het verzoek eens naar hun website te kijken. Naar hun verwachting werden er niet genoeg contactopnamen via de website gedaan.

Opdracht:

De opdracht luidde: ‘Kijk of je de vindbaarheid van de website kunt verbeteren en zorg ervoor dat we kunnen monitoren of en hoe het zich verbetert’.

Mafait Techniek

Zoekmachine optimalisatie in 9 stappen

Om voor de vindbaarheid van Mafait Techniek de SEO te verbeteren volgde we het stappenplan dat wij altijd hanteren bij zoekmachine optimalisatie voor een WordPress website:

Stappen:

1. Check SSL certificatie

Eerste check is of de website een SSl certificaat heeft. De reden is dat Google heeft aangegeven dat een SSL certificaat meegenomen wordt in de rankings en dus goed is voor je WordPress SEO. Daarnaast straalt een beveiligde verbinding vertrouwen af en is de website daadwerkelijk veiliger.

2. Check pagina laadsnelheid

Een goede pagina laadsnelheid is niet alleen erg prettig voor de bezoekers van je website maar ook voor de zoekbots die hem komen indexeren. Een belangrijke factor voor de snelheid van je WordPress website is je hosting pakket. voor het bekijken van de pagina laadsnelheid maken wij gebruik van Google Pagespeed Insights. Daarnaast heb je er invloed op door kritisch te zijn op de grootte van afbeeldingen op de pagina’s en de manier waarop de pagina’s goed gecached worden. Zorg dat je afmetingen en resolutie van de afbeeldingen optimaliseert voor dit doel.

3. Check responsiviteit

De belangrijkste check is om te kijken hoe de website het op een mobiel doet qua pagina laadsnelheid en presentatie. Wanneer dit klopt dan is het op de andere devices meestal ook wel dik in orde.

4. Check meetbaarheid

Wanneer je iets wilt gaan optimaliseren dan moet je een eerste nulmeting doen en vervolgens op dezelfde manier bekijken of de situatie zich verbeterd na aanpassing. Op alle website die Cornelissen.Marketing beheerd stellen we standaard Google Analytics en Google Search Console in.

5. Check aanwezigheid SEO optimalisatie tool

Wanneer de website met de bovenstaande stappen technisch goed in orde blijkt te zijn kun je gaan kijken naar de invloed van de pagina content op de vindbaarheid van je website. Voor de website die wij mede tot stand hebben laten komen wordt er gewerkt met Rank Math SEO of Yoast SEO.

6. Is er een zoekmachine strategie?

De aanwezigheid van een tools wil nog niet zeggen dat er een plan achter zit of al eens een onderzoek naar gedaan is. Wanneer wij zelf aan de slag gaan met een nieuwe website voeren wij altijd eerst een zoekwoorden analyse uit warbij wij onderscheid maken tussen head keyphrase, mid-tail keyprases en long-tail keyphrases.

7. Is de sitemap bekend bij de zoekmachines

De volgende check is om te kijken of de sitemap van de website is aangemeld bij de zoekmachines. Immers, de zoekmachines kunnen de website niet goed indexeren als je ze zonder plattegrond op pad stuurt. Eenmaal ingediend gaat Google je helpen om pagina’s te verbeteren op basis van de feedback van de zoekbots.

8. Is er laaghangend fruit qua zoekwoorden?

Op basis van de analyse van de gebruikte zoektermen van de website en de de gevonden keyphrases uit de zoekanalyse kun je een selectie van zoekwoorden inzetten bij het toevoegen van relevante content aan je website. Wanneer deze pagina’s zijn geïndexeerd kan dit de vindbaarheid van je website significant verbeteren.

9. Checken of een regelmatige informatiestroom vanaf de website wenselijk is

Naarmate er meer zoekmachine geoptimaliseerde content aan de website wordt toegevoegd zal de vindbaarheid van de website toenemen. Toch is het goed om te kijken in hoeverre de gebruiker van de site ermee gediend wordt en in welke frequentie dit het meeste effect sorteert. Niet ieder product of dienst leent zich voor uitgebreide contentmarketing.

Website Mafait Techniek:

1. Check SSL certificatie

2. Check pagina laadsnelheid

3. Check responsiviteit

4. Check meetbaarheid

×

Er werd nog niet gemeten. Middels een Google-accont zijn er accounts aangemaakt in Google Analytics en Google Search Console.

5. Check aanwezigheid SEO optimalisatie tool

×

De Yoast SEO.plugin was al wel geïnstalleerd maar nog niet actief ingezet. Eerst toegepast op bestaande pagina’s en daarna om de toegevoegde pagina’s.

6. Is er een zoekmachine strategie?

×

Nee, er was nog geen zoekwoordenanalyse gedaan en nog geen contant aan de website toegevoegd met oog op de mogelijkheid om op relevante onderwerpen goed gevonden te worden.

7. Is de sitemap bekend bij de zoekmachines

×

Nee, na het aanmaken van het Google Search console account is de nieuwe sitemap direct geüpload.

8. Is er laaghangend fruit qua zoekwoorden?

Jazeker, er is ook direct relevante content toegevoegd op basis van kenwords waarop maandelijks redelijk vaak gezocht wordt.

9. Checken of een regelmatige informatiestroom vanaf de website wenselijk is

Het heeft zin om regelmatig portfoliopagina;s toe te voegen en daarbij relevante zoekwoorden met zoektraffic te gebruiken. 

 

Aangepaste homepage

 

Mafait Techniek Home

Aangepaste dienstenpagina

 

Mafait Techniek Dienst

Aangepaste portfoliopagina

 

Mafait Techniek Project

Resultaten zoekmachine optimalisatie Mafait Techniek

Klik op afbeeldingen voor een vergroting.

Toenamen clicks

Doorklik toename

 

Toename aantal vertoningen

Toename aantal vertoningen

 

Toenamen CTR

Toename CTR

 

Toename vertoond pagina's

Toename door toevoegingen

 

Toename door toegevoegde pagina’s en inzet optimalisatie tool

Het originele ontwerp van de website van Mafait Techniek is een zogenaamde one-pager. Groot voordeel daarvan is dat de dienstverlening op eenvoudige wijze zeer inzichtelijk wordt gepresenteerd. Het nadeel is echter dat er daarmee maar één URL door de zoekmachine’s wordt geïndexeerd. De kans is dan niet erg groot dat de website organisch gevonden wordt.

Na een zoekwoorden analyse zijn relevante key-words met maandelijks significante traffic gekoppeld aan de wel aanwezige 22 ‘portfolio’ pagina’s. Verder zijn er 7 aparte diensten pagina’s gemaakt voor de belangrijkste diensten van Mafait Techniek.

In plaats van op 1 key-word wordt Mafait Techniek nu op 30 key-words geïndexeerd. In de bijgaande afbeeldingen zijn de eerste effecten al goed te zien.

"Heel goed geholpen bij ons probleem! Door het niet goed functioneren van onze website terecht gekomen bij Cornelissen Marketing met de vraag hoe kunnen we de vindbaarheid/bereikbaarheid van de website verbeteren. Er is goed naar onze vragen geluisterd, een duidelijke analyse gemaakt van het probleem waardoor de website niet goed werkte en hierop aanpassingen doorgevoerd. Nu is de website beter vindbaar en we zijn erg blij met de hulp, luisterend oor, analytisch vermogen en de oplossingen die aangedragen/uitgevoerd zijn."

René Mafait

RVS Lasspecialist, Mafait Techniek

Wil je ook de vindbaarheid van je website verbeteren?

Heb je ook op zich een goede website maar denk je dat er meer uit te halen valt? Bekijk dan onze pagina over SEO verbeteren of neem dan contact met ons op en laat ons eens kijken of er mogelijkheden zijn.

Samen zetten we de verbeteringen in gang. Zodat je online beter zichtbaar bent en de kans groter wordt dat ze je weten te vinden! Laat je merk z’n werk doen!

Merkontwikkeling en webdesign

Het onderscheidend vermogen van jouw merk en organisatie boven dat van de concurrentie uit tillen, dat is wat ik graag doe. Samen met jou creëer ik hiervoor niet alleen meer zichtbaarheid en aandacht voor je merk, maar ik zorg er tevens voor dat je website er een actieve rol in gaat spelen.
drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Merkstrateeg | Webdesigner | Online marketeer

Sinds 1988 houd ik mij bezig met marketing en communicatie. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende functies en in verschillende branches. Als laatbloeier studeerde ik van 2004 tot 2007 technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2011 tot 2013 marketing aan de Vrije Universiteit. Na het voltooien van deze laatste studie ben ik gestart met Cornelissen.Marketing. Onder deze vlag biedt ik niet alleen mijn ervaring en competenties aan maar ook die van het marketing collectief om mij heen. Voor ieder project beschikt een opdrachtgever op die manier over een team van professionals en heeft daarbij maar één aanspreekpunt.

Ander werk

Selecteer een categorie of merk