Zichtbaar zijn op de juiste momenten

Door er voor te zorgen dat je merk steeds op de juiste momenten zichtbaar is, groeit de merkbekendheid en de traffic naar je website. Daarnaast biedt het tevreden klanten een eenvoudige mogelijkheid om deze tevredenheid tot uiting te brengen.

Met de juiste doelgroepen-analyse kun je zelf bepaalde personen direct aanspreken. Bij voorbeeld met gerichte promo’s waarbij je in een halve minuut duidelijk maakt welk probleem je voor de kijker oplost.

Een consistent beeld beklijft het beste

Schreeuwerig zijn, constant grappig zijn, ‘briljante’ inhakers en een te directe benadering zijn op social media de valkuilen die nogal eens betreden worden. Het ogenschijnlijke succes van één voorbeeld dient daarbij vaak als graadmeter. Het heeft echter veel meer zin om op de momenten dat je zichtbaar bent duidelijk herkenbaar te zijn d.m.v. het gebruik van je huisstijl.

Ten behoeve van een consistente online herkenbaarheid voor zien wij alle in WordPress toegevoegde content van een uitgelichte afbeelding die naar voren komt als de link naar de pagina of het bericht op social media wordt gedeeld.

Voorbeelden van ‘uitgelichte’ afbeeldingen

Social media marketing en de Customer Journey

Social media marketing spits zich toe op de gedeeltes ‘Orienteren en Vergelijken’ tijdens de Customer journey. Het is dan de kunst om je potentiële volgers te ‘Bereiken’ en te ‘Boeien’.

Customer journey 4B's

Structureel nuttig en relevant zichtbaar

Kiezen voor social media marketing kan voor veel ondernemers een strategische toevoeging aan de marketingmix zijn en voor sommige ondernemers de belangrijkste marketingstrategie.

Naast traditionele adverteren (zowel on- als offline) en promoties ga je met social media marketing de aandacht van potentiële klanten te trekken door hen nuttige en relevante informatie te bieden die hen kan helpen bij het oplossen van problemen of het vervullen van behoeften in verschillende stadia van het koopproces.

Consequent en consistent

Dit is precies waar de schoen wringt voor de meeste ondernemers want zeg eens eerlijk alle andere activiteiten hebben steeds voorrang op marketing en communicatie toch? En als er dan de rust en de tijd wordt gevonden dan ontbreekt het aan originele ideeën of ze drogen snel op. Om dit probleem op te lossen gebruiken wij de Online Content Machine. Deze zorgt voor:

 • Nieuwe ideeën voor content
 • Zicht op de communicatie rond je merk
 • Betrokkenheid van je medewerkers en merkambassadeurs
 • Continuïteit in je communicatie
 • Groei in je website traffic
 • Inzicht in de interactie met je doelgroep

Social media marketing in abonnementsvorm

Al vanaf 2014 werken wij met en ontwikkelen wij mee aan de software van de Online Content Machine. De onderstaande abonnementen zijn dus gebaseerd op meer dan 8 jaar ervaring:

drs. ing. Eric M.H. Cornelissen

Je social media marketing uit te besteden?

Speel je al een poosje met het idee om je social media marketing (deels) uit te besteden maar heb je nog vragen of twijfels? Kom dan gerust een keer bij ons langs. De eerste afspraak geeft vaak al veel inzicht en is bovendien kosteloos en geheel vrijblijvend.

Gaan we je ontmoeten? Klik op de button hieronder en geef je voorkeursmoment voor een afspraak aan.

Reviews

Werken met de Online Content Machine

Door gebruik te maken van de Online Content Machine kun je als ondernemer de content voor jouw marketingstrategie beter (laten) plannen en implementeren, terwijl je ook tijd en moeite bespaart. Enkele voordelen van het gebruik zijn:

 • Efficiëntie: Je kunt je social media marketing voor verschillende sociale media platforms op één plek beheren en plannen, waardoor je tijd bespaart.
 • Consistentie: Met de Online Content Machine kan er een consistent en regelmatig publicatieschema worden aanhouden, wat belangrijk is om de betrokkenheid van het publiek te behouden en te vergroten.
 • Flexibiliteit: De Online Content Machine geeft de mogelijkheid om de social media-berichten vooraf te plannen, waardoor er de flexibiliteit is om vooraf content te plannen zodat jij je aandacht vervolgens kunt richten op andere aspecten van je marketingstrategie.
 • Analyse: Het biedt ook analysefuncties waarmee je inzicht krijgt in welke berichten de meeste betrokkenheid krijgen en welke niet. Hierdoor kun je jouw strategie steeds aanpassen en optimaliseren.
Voorbeelden van ‘previews’ van ingeplande berichten

Het vinden van de juiste content

Naast de bovengenoemde voordelen van het zichtbaar maken van je content m.b.v. social media marketing zal de Online Content Machine je ook helpen bij het vinden van relevante content voor jouw bedrijf. Door online conversaties te monitoren, kun je de interesses en behoeften van jouw doelgroep identificeren en hierop inspelen met jouw social media marketing strategie.

Met de Online Content Machine kun je:

 • zoeken naar vragen die jouw doelgroep stelt: Door te zoeken naar vragen die jouw doelgroep stelt op sociale media, fora en andere online platforms, kun je de onderwerpen en problemen identificeren waar jouw doelgroep mee worstelt. Je kunt deze informatie gebruiken om waardevolle content te creëren die jouw doelgroep helpt bij het oplossen van hun problemen.
 • kijken naar trending topics: Door te kijken naar trending topics op sociale media, nieuwswebsites en andere online platforms, kun je de onderwerpen identificeren die op dat moment relevant zijn voor jouw doelgroep. Je kunt deze informatie gebruiken om content te creëren die inspeelt op de actualiteit en die jouw doelgroep aanspreekt.
 • kijken naar je concurrenten: Door jouw concurrenten te monitoren, kun je inzicht krijgen in welke content zij publiceren en welke onderwerpen zij bespreken. Dit kan je inspireren om vergelijkbare content te creëren of om een andere invalshoek te kiezen voor hetzelfde onderwerp.

Kortom door het monitoren van internet krijg je inzicht in de behoeften, wensen en problemen van jouw doelgroep. Door deze informatie te verzamelen, kun je jouw social media marketing optimaliseren en je producten of diensten beter afstemmen op de behoeften van jouw klanten.

Herkenning zorgt voor volgers

Met consistente social media marketing zul je zien dat het aantal volgers van je merk gestaag groeit omdat ze zich in je uitingen herkennen.

Ze volgen graag wat je doet en met ze deelt zolang dit relevant en nuttig voor ze is.

Social Media Marketing: groepen identificeren zich graag met hun grote voorbeeld

Deze ondernemingen gingen je voor:

traphacoSapa | Vietnam
Ayurveda by Sarah
Ayurveda by Sarah
Belmoca.com
Faillissementsfraude.nl
Schoots & Gunter
Schoots & Gunter
PYXIS Adviseurs | Fiscalisten | Accountants
Alpine Club of Himalaya | Nepal
Deskundigonderzoek.nl
Deskundigonderzoek.nl
Bellius Advocaten
Baar Advies
FlexOffiZ
Belforten.com
Pensioenorde
Notariskantoor Martine Boersen
Notariskantoor Goossens

Portfolio

Selecteer een categorie of merk

Klik op één van de afbeeldingen voor een uitgebreide casebeschrijving en een indruk van de manier waarop wij te werk gaan.

Social media marketing definitie: Social media marketing is een vorm van internet marketing waarbij social media netwerken worden ingezet als marketinginstrument.