UWgroendak.nl

Samen voor een groenere wereld!

Verbetering website en webshop

“We hebben een website met een webshop maar zijn er niet helemaal tevreden over. Als we een wensenlijstje maken van de veranderingen die wij willen kunnen jullie dan de boel verbeteren?” 

Dit was de vraag waarmee de samenwerking begon. Er was gelukkig al wel gekozen voor een WordPress site met een WooCommerce webshop. Toen ook nog eens het template DIVI bleek te zijn was het niet moeilijk om de opdracht te aanvaarden.

Helpen het dak van Nederland groener te maken

Leonie en Tom van UWgroendak.nl willen met hun producten en dienstverlening een steentje bijdragen aan een groenere aanblik van de lage landen vanaf grote hoogte. Groenen daken! Of je ze nu zelf aan wilt leggen of het wil laten doen op de website kun je het regelen! Met het ontwerpen en opzetten van de nieuwe website hebben wij dus ook een beetje geholpen aan de vergroening Nederland 😉

Aanpassing huisstijl

De kleuren van de bestaande website waren ten behoeve van de merkidentiteit niet erg gelukkig gekozen. In overleg is nu gekozen voor: bladgroen, limoengroen en hemelsblauw. Nog los van de associatie met het groen van het sedum en het blauw van de lucht, roepen versterken ze de emoties waarvan wij verwachten dat het merk oproept (zie kleurblokjes).

Merkontwikkeling en webshop
Merkontwikkeling en webshop

De nieuwe kleuren zijn doorgezet in het logo. Verder is er een online variant van het logo gemaakt voor de website. Zeker, het logo was al fraai vormgegeven alleen door de compositie online niet goed bruikbaar. Onderstaande variant is voor de website gemaakt.

Merkontwikkeling en webshop

Beeldmerk voor social media

Verder is het verstanding als het logo een visueel component bevat dat op social media in tijdlijnen herkenbaar blijft (de merknaam staat er altijd al naast).

Merkontwikkeling en webshop

Enkele pagina’s van de website

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Merkontwikkeling en webshop
Homepage
Merkontwikkeling en webshop
Webshop
Merkontwikkeling en webshop
Over ons
Merkontwikkeling en webshop
Laten leggen
Merkontwikkeling en webshop
Zelf leggen
Merkontwikkeling en webshop
Contact

Persoonlijk dacht ik zelf “even” een website te kunnen bouwen, dit liep uit op een fiasco. Met de handen in mijn haar heb ik contact opgenomen met Cornelissen.Marketing om hulp te vragen bij het (op)bouwen van onze website inclusief webshop. Naast dat Eric direct voor ons aan de slag ging, hebben wij ook de gehele periode alle contact momenten en de algemene communicatie als zeer prettig ervaren! De website staat… en wij zijn er super trots op. Nogmaals dank Eric, voor alle hulp, het meedenken en de mooie website!

Leonie Kooijman

UWgroendak adviseur, UWgroendak.nl

Merkidentiteit

Emotie(s) bij dit merk:

Zich vredig, ontspannen voelen

Zich vredig, ontspannen voelen

Zich kalm, vredig en ontspannen voelen. Rust hebben in je hoofd, je lijf en ziel.

Gevoel productief te zijn

Gevoel productief te zijn

Je in staat voelen effectief te zijn in het consistent bijdragen in waardevol werk aan het eigen leven, dat van familie of aan de maatschappij.

Gekozen kleurrichting(en):

Bladgroen

Positief: natuurlijk, vruchtbaar, gezond, balans, leven, groei, verzachtend, harmonie, rustgevend, herstel, geruststelling, milieubewust, nieuwe start.

PMS 349C #125727

Hemelsblauw

Positief: kalm, koel, hemels, constant, trouw, waar, betrouwbaar, rustgevend, tevredenheid, rustig, geruststellend, vertrouwend, rustig, expansief, open, oneindig, transcendent, afstand.

PMS 7458C #70B1C7

Limoengroen

Positief: vers, fris, citrus, jeugdig, zuur, scherp, verfrissend.

PMS 377C #9FD07D

# Het benoemen van het belangrijkste nut, het benoemen van een emotie en het kiezen van een merkkleur zijn onderdeel van de beproefde methodiek voor het ontwikkelen van een merkconcept.

Merkontwikkeling en webdesign

Het onderscheidend vermogen van jouw merk en organisatie boven dat van de concurrentie uit tillen, dat is wat ik graag doe. Samen met jou creëer ik hiervoor niet alleen meer zichtbaarheid en aandacht voor je merk, maar ik zorg er tevens voor dat je website er een actieve rol in gaat spelen.
drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Merkstrateeg | Webdesigner | Online marketeer

Sinds 1988 houd ik mij bezig met marketing en communicatie. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende functies en in verschillende branches.
Als laatbloeier studeerde ik van 2004 tot 2007 technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2011 tot 2013 marketing aan de Vrije Universiteit. Na het voltooien van deze laatste studie ben ik gestart met Cornelissen.Marketing. Onder deze vlag biedt ik niet alleen mijn ervaring en competenties aan maar ook die van het marketing collectief om mij heen. Voor ieder project beschikt een opdrachtgever op die manier over een team van professionals en heeft daarbij maar één aanspreekpunt.

Ander werk

Selecteer een categorie of merk