drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Merkontwikkeling | Webdesign

drs. ing. Eric Cornelissen

Marketeer & Webdesigner

Al sinds eind jaren tachtig ben ik werkzaam op het snijvlak van marketing, bedrijfsvoering en techniek. Dit is begonnen op het moment dat ik een interne opleiding en een baan bij Fokker op Schiphol verruilde voor een functie bij DELTEC, een softwarebedrijf uit Naarden. Hier heb ik niet alleen veel over het ontwikkelen van producten en software geleerd, maar vooral leren focussen op beleving van een dienst vanuit het perspectief van de klant (d.m.v. persona’s).

Hierna volgden twee dentale bedrijven: CORDENT en DENTSPLY met een uitstapje ertussen als zelfstandig ondernemer in de horeca. Het betrof het opzetten van een franchise concept voor Heineken in Nederland. Wisselen tussen branches heeft mij een zeer breed referentiekader en diepgaand inzicht in veel bedrijfsprocessen gegeven.

Waardecreatie als rode draad

Het creatief omgaan met de aanwezige middelen en hieruit het onderscheidende vermogen van een firma, product of dienst boven halen is mijn passie. Bij bedrijven in verschillende branches heb ik de vrijheid gehad om dit talent continu door te ontwikkelen. Hierdoor is het creëren van waarde mijn tweede natuur geworden.

Ervaring gekoppeld aan de nieuwste kennis

Summercourse VUMet een studie technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam (2004-2007) en een studie marketing aan de Vrije Universiteit (2011-2013) hebben recent een nieuw en stevig fundament aan mijn ervaring toegevoegd.

Online marketing

Vooral door de laatste studie in combinatie met het wetenschappelijk onderzoek waarmee deze afgerond werd heeft hij een onschatbare hoeveelheid inzicht gekregen in (online) marketing. Tijdens deze studie werd alle opgedane kennis tot in de treuren uitgeprobeerd voor de start-up Wazokuu! Online Branding. Na de studie is hij bij gaan dragen aan de ontwikkeling van de Online Content Machine. Dit is anno 2021 de ultieme tool voor online marketeers om ondernemingen structureel online beter zichtbaar te maken.

Unieke combinatie van competenties

Het inzicht en de ervaring van een door de wol geverfde marketeer en technisch bedrijfskundige met de nieuwste kennis van iemand die de universiteit net heeft verlaten. Een tamelijk unieke combinatie van competenties die er voor zorgen dat ik beter, sneller en doortastender te werk kan gaan dan menig andere marketeer. Vooral bij technische bedrijven in een business-to-business omgeving blijkt dit steeds weer doorslaggevend te zijn.

En als er dan nog tijd is…

Rugby Club 't GooiEen hoofd dat veel gebruikt wordt moet ook af en toe leeg. Mijn ontspanning vind ik als het even kan met een rondje hardlopen om in het Spanderswoud of op het rugbyveld.

Recente blogs

Lees over mijn kijk op het versterken van groeikansen op basis van het belangrijkste nut van het merk

Relevant is interessant

Relevant is interessant

‘Relevant is interessant!’ beschrijft de uitdagingen van ondernemers m.b.t. hun marketing en communicatie en beschrijft twee mogelijke oplossingen.

Recent werk:

Murphys Pub
Webdesign Murphys-Bussum.nl

Samen met Eric hebben we onze nieuwe website gebouwd. Eric denk prettig mee, pakt snel door en het resultaat is fantastisch!

Erich, Joey & Martine

Team, Murphys-Bussum

Website Frisse Blik
Webdesign Frisseblik.eu

Ik heb Eric ervaren als een bijzonder enthousiaste sparringpartner tijdens het proces van het bedenken en bouwen van mijn website. Hij heeft mij goed geholpen om qua concept en ontwerp de mogelijkheden van WordPress zo goed mogelijk te benutten. Verder heeft hij me goed op weg geholpen om de technische kant van WordPress te begrijpen, zodat ik mijn website zelf kan bijhouden en vullen.
Ik beveel Eric dan ook van harte aan!

Saskia Bakker

Infographics Designer, Frisseblik Infographics

Merkontwikkeling en website
Webdesign Notarisboersen.nl

De werkwijze van Eric was precies wat ik nodig had. Voor de start van mijn bedrijf had ik een goede website nodig en ik wilde ook graag zichtbaar worden op social media. Precies dat “pakket” kon Eric mij leveren. Eric is rustig en deskundig en had al na ons eerste gesprek de juiste toon te pakken. Zijn werkwijze met merkkleuren en -emoties sprak mij erg aan. Het zette mij aan het denken over wat ik wilde uitstralen. Na een eerste opzet hadden wij een brainstormsessie en daaruit is een prachtige website (en social media accounts) gekomen. Ik kan Eric alleen maar van harte aanbevelen!

mr. Martine Boersen

Notaris en naamgeefster, Notariskantoor Martine Boersen

Ayurveda by Sarah
Webdesign Ayurveda by Sarah

De professionele website die Eric voor mij heeft gebouwd kreeg precies de uitstraling die ik voor ogen had. Eric verdiept zich in het onderwerp en leeft zich helemaal in. Hierdoor is de website heel persoonlijk en straalt het helemaal de “look and feel” van mijn bedrijf uit. Van mijn cliënten krijg ik vaak complimenten over mijn website en de boekingen stromen binnen. Ik ben 100% tevreden!

Sarah Poortman

Eigenaar, Ayurveda by Sarah