Online zichtbaarheid september: Cornelissen.Marketing zet social media marketing in om de merkbekendheid van relaties te vergroten. Maandelijks houden wij de complete performance bij. Hieronder de cijfers met tekst, uitleg en nieuws over de mogelijkheden van het online marketing dashboard.

Online zichtbaarheid september via social media

De getallen van de online zichtbaarheid in september:

 • Overall potentieel bereik alle relaties: 133.361
 • Werkelijke zichtbaarheid: 8.384
 • Aantal post: 88
 • Aantal clicks op posts: 634
 • Interactie op posts: 58

Gemiddeld per relatie

 • Gemiddeld potentieel bereik per relaties: 19.052
 • Werkelijke zichtbaarheid: 1.198
 • Aantal post: 13
 • Aantal clicks op posts: 91
 • Interactie op posts: 8

Wat zeggen deze cijfers nu eigenlijk?

Potentieel bereik

Dit getal is het aantal posts vermenigvuldigd met het aantal volgers op de eigen social media kanalen. Het zegt iets over de mogelijke zichtbaarheid van het merk. Dit potentiële bereik wordt vergroot door meer volgers te werven of door de frequentie van de posts te verhogen. Een andere mogelijkheid is het inzetten van betaalde promoties via Facebook. Dit verhoogt tijdelijk het bereik en kan, afhankelijk van het gekozen promotietype, zorgen voor meer volgers.

Werkelijke zichtbaarheid

Het marketing dashboard meet de daadwerkelijke zichtbaarheid van de berichten. Deze werkelijke zichtbaarheid kan verhoogd worden door bij het inplannen van nieuwe post goed te kijken naar de posts van voorgaande periodes. Het online marketing dashboard geeft inzicht. Van eerdere periodes kan worden bekeken op welke dagen en in welke tijdvensters posts de meeste interactie hebben. Posts inplannen op tijdstippen dat je meeste volgers online zijn, zal de werkelijke zichtbaarheid verhogen.

Rapportage online marketing verder uitgebreid

Er is deze zomer hard aan gewerkt om de online marketing rapportage voor onze relaties nog completer en inzichtelijker te maken. Naast het reeds bestaande rapport over de effecten van social media marketing ontvangen onze relaties nu ook een inzichtelijk rapport over de traffic naar de website en indien van toepassing een rapport over de effecten van hun e-mailmarketing.

Zie voorbeelden van de nieuwe rapporten (het eerste blad). Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Rapportage social media 
Rapportage social media marketing
Rapportage website traffic
Rapportage website traffic
Rapportage e-mailmarketing
Rapportage website traffic

Nieuwe maandelijkse rapportage

De bovenstaande rapporten worden onze relaties op de eerste van de maand automatisch gemaild en geven inzicht op hoofdlijnen.

Het rapport website traffic geeft inzicht in:
 • Aantal bezoekers in de voorgaande maand (t.o.v. vorige maand).
 • Het verloop van het aantal bezoekers over de maand.
 • Waar kwamen de bezoekers vandaan (welk platform/website).
 • Vanuit welke plaatsen wordt de website bezocht.
 • Welke browsers werden er gebruikt.
 • Hoeveel bezoekers kwamen er van welke website.
Het rapport e-mailmarketing geeft inzicht in:
 • Hoe vaak de nieuwsbrief is verstuurd.
 • Hoeveel ontvangers er bereikt zijn.
 • Hoeveel nieuwsbrieven er zijn geopend.
 • Hoeveel links in de nieuwsbrief zijn er aangeklikt.
 • Wie er op welke link geklikt heeft.

Voor een overzicht van het maandrapport social mediamarketing verwijzen wij graag naar de speciale pagina.

Zeer dankbare samenwerking met iMonitoring

Cornelissen.Marketing heeft in iMonitoring een geweldige partner voor het smart organiseren van online marketing. Onze relaties kunnen steeds meer marktgericht optreden. Vooral door de content die de software voor ze verzameld en het heldere inzicht dat de rapportage hen verschaft. Dat het gebruikmaken van planningssoftware ook nog eens veel tijd bespaard kan niet genoeg benadrukt worden.

Er zit nog veel meer in de pen en wij kijken met plezier uit naar al het moois wat nog komt.

Social Media Marketing als motor voor content marketing

Met het online marketing dashboard maken het wij onze relaties gemakkelijk om continu op een relevante manier zichtbaar te zijn op social media. Daarnaast vormt de berichtenstroom die hiermee in gang wordt gezet de basis voor eigen content creatie. De berichten die dit voor de website oplevert gaan vervolgens weer een rol spelen in de online vindbaarheid in zoekmachine aangezien de hoeveelheid relevante content op de website gestaag toeneemt.

Interesse in deze ‘vliegwiel’ methode?

Wanneer je na het lezen van het bovenstaande geïnteresseerd bent in deze manier van werken neem dan contact met ons op voor een afspraak op Het Marketing Station op station Naarden Bussum. Samen bekijken we dan vanuit welke bronnen we dit voor jouw merk/bedrijf kunnen opstarten.

drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Merkstrateeg | Webdesigner

Mijn loopbaan begon ik als vliegtuigbouwer bij Fokker op Schiphol. In 1988 stapte ik over naar een softwarebedrijf in Naarden sindsdien hou ik mij bezig met marketing. Ik heb veel ervaring opgedaan in verschillende functies en in verschillende branches. Van 2004 tot 2007 studeerde ik technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2011 tot 2013 marketing aan de Vrije Universiteit. Na het voltooien van deze laatste studie ben ik gestart met mijn eigen bureau: Cornelissen.Marketing.