Merkactivatie

De merkactivatie van Cornelissen.Marketing is gericht op het creëren zichtbaarheid van het merk op alle essentiële contactmomenten tijdens de ‘reis’ die je klant maakt om in zijn of haar behoefte te voorzien.

Kort: gezegd de juiste merkbeleving op het juiste contactmoment. Daarbij is het belangrijk dat ze een consistente boodschap over het merk ontvangen. Om die reden zetten wij het belangrijkste nut altijd centraal.

Merkactivatie tijdens de Customer Journey
Merkactivatie definitie: Merkactivatie is een reeks processen om de merkbekendheid te vergroten.

Merkactivatie start met een goed merkconcept

Wanneer iemand een beroep op ons doet voor merkactivatie kijken wij altijd eerst goed naar de centrale boodschap en communicatiemiddelen die worden ingezet rond het merk. Merkactivatie is namelijk niets anders dan een vorm van verwachtingenmanagement waarbij je alle aspecten op één lijn moet brengen om blijvende impact over een langere periode te creëren. Werken vanuit een sterk merkconcept maakt de communicatie daarbij een stuk makkelijker.

Kan ik niet gewoon direct met merkactivatie starten?

De meeste ondernemers die wij spreken hebben iets van een concurrent gezien wat ze ‘ook wel wat lijkt’. Direct een activiteit bedenken of kopiëren kan natuurlijk altijd maar het hangt af van de grootte en complexiteit van het project. Sommige activatie-campagnes kunnen snel worden opgezet en uitgevoerd, terwijl andere meer tijd, planning en budget vereisen. Wat het ‘die concurrent’ aan geld en moeite heeft gekost is natuurlijk niet zichtbaar.

Merkactivatie met grotere en blijvende impact

Een merkconcept is de basis voor de richting en inhoud van de merkactivatie. Het is van belang dat de merkactivatie in lijn is met het merkconcept, zodat de boodschap consistent blijft en de authenticiteit van het merk behouden blijft. Alleen dan creëer je grotere en blijvende impact. Bijvoorbeeld, als een merkconcept gericht is op duurzaamheid, kan een merkactivatie bestaan uit het organiseren van een groene evenement, of het creëren van een duurzame productlijn. Zoiets versterkt het merk blijvend.

Wat zijn voorbeelden van succesvolle merkactivatie?

Er zijn veel voorbeelden van succesvolle merkactivatie, afhankelijk van de doelstellingen van het merk en de industrie waarin ze zich bevinden. Hier zijn enkele voorbeelden van merkactivatie van grote merken die succesvol zijn gebleken:

  • Coca-Cola’s “Share a Coke” campagne, waarin het bedrijf populaire namen op hun frisdrankflessen drukte, wat leidde tot een toename van de verkoop van 15%.
  • Nike’s “Just Do It” campagne, die gericht is op sportprestaties, inspirerende mensen om te gaan sporten en de band tussen het merk en de consument te versterken.
  • IKEA ‘s “Design Your Life” campagne waarmee deze meubelwinkel zich richtte op een specifiek doelgroep en zo een grotere groep klanten aantrekte.

Deze voorbeelden laten zien hoe succesvolle merkactivatie vanuit de merkbelofte kan bijdragen aan het versterken van de band tussen het merk en de consument, het verhogen van de verkoop en het vergroten van de bekendheid van het merk.

Denk je erover om je marketing of communicatie uit te besteden?

Speel je al een poosje met het idee om je marketing en communicatie (deels) uit te besteden maar heb je nog vragen of twijfels? Kom dan gerust een keer bij ons langs. De eerste afspraak geeft vaak al veel inzicht en geheel vrijblijvend. Gaan we je ontmoeten? Klik op de button hieronder en geef je voorkeursmoment voor een afspraak aan.

Deze ondernemingen gingen je voor:

traphacoSapa | Vietnam
Ayurveda by Sarah
Ayurveda by Sarah
Belmoca.com
Faillissementsfraude.nl
Schoots & Gunter
Schoots & Gunter
PYXIS Adviseurs | Fiscalisten | Accountants
Alpine Club of Himalaya | Nepal
Deskundigonderzoek.nl
Deskundigonderzoek.nl
Bellius Advocaten
Baar Advies
FlexOffiZ
Belforten.com
Pensioenorde
Notariskantoor Martine Boersen
Notariskantoor Goossens

Portfolio

Selecteer een categorie of merk

Klik op één van de afbeeldingen voor een uitgebreide casebeschrijving en een indruk van de manier waarop wij te werk gaan.