Online zichtbaarheid vergroten? Betrek je medewerkers!

door | mrt 22, 2023

Online zichtbaarheid vergroten

Online zichtbaarheid vergroten

In onze digitale tijd is het vergroten van je ‘online zichtbaarheid’ cruciaal voor het succes van je onderneming. Online zichtbaarheid verwijst naar hoe goed je bedrijf, merk of jijzelf worden opgemerkt op het internet.

Het is van essentieel belang om je online zichtbaarheid te vergroten omdat het helpt bij het opbouwen van bekendheid, het bereiken van een breder publiek en het vergroten van zakelijke kansen.

Een belangrijke reden waarom het vergroten van je online zichtbaarheid zo belangrijk is, is omdat dit kan leiden tot een grotere naamsbekendheid. Hoe meer mensen je bedrijf online tegenkomen, hoe groter de kans dat ze het onthouden en in de toekomst je producten of diensten kopen. Daarnaast kan een sterke aanwezigheid op het internet ook het vertrouwen van potentiële klanten vergroten, omdat ze zien dat je bedrijf actief en betrokken is online.

Het effect van betrokken medewerkers

Medewerkers die betrokken zijn, dragen onschatbare waarde bij aan een bedrijf. Een betrokken medewerker voelt zich verbonden met de organisatie, streeft naar de doelen van het bedrijf en is gemotiveerd om bij te dragen aan het succes ervan.

Door medewerkers te betrekken bij de online communicatie, geef je hen de mogelijkheid om deze betrokkenheid te tonen en te versterken.

Eerste effecten zijn intern meteen merkbaar

De impact van betrokken medewerkers is aanzienlijk. Studies tonen aan dat bedrijven met betrokken werknemers hogere productiviteit, verbeterde klanttevredenheid en grotere winstgevendheid ervaren. Bovendien zijn betrokken medewerkers minder geneigd om het bedrijf te verlaten, wat kan leiden tot een verbeterde retentie van personeel.

Groter gevoel van teamwerk

Medewerkers die betrokken zijn, dragen bij aan een positieve werkomgeving. Ze bevorderen een sfeer van samenwerking en productiviteit, waarin iedereen bijdraagt aan het behalen van gedeelde doelen. Dit kan resulteren in een versterkt teamgevoel en een grotere tevredenheid onder het personeel.

Zorg dat ze weten wat er gecommuniceerd wordt

Klanten beoordelen hun ervaring altijd aan de hand van hun verwachtingen van de dienstverlening. Daarom is het cruciaal dat zowel intern als extern dezelfde verwachtingen bekend zijn. Het is raadzaam om alle medewerkers te betrekken bij externe communicatie.

Gelukkig zijn er tegenwoordig handige tools beschikbaar om dit te faciliteren. Bij Cornelissen.Marketing maken we gebruik van de Online Content Machine, met name de functie om alle betrokkenen een e-mail te sturen zodra er iets online wordt geplaatst: de Social Media Alert.

Wat is een ‘Social media alert’

Dit is een e-mail die automatisch wordt verzonden door de Online Content Machine naar vooraf opgegeven ontvangers op het moment dat een bericht online wordt geplaatst. De ontvanger ziet alleen het bericht zelf en wordt niet afgeleid om andere zaken op sociale media te bekijken.

Door alle medewerkers op deze manier te betrekken bij je communicatie, blijven ze altijd goed geïnformeerd, wat de kans vergroot dat je een breder publiek bereikt. Op deze manier gaan online zichtbaarheid en interne betrokkenheid hand in hand.

Gronroos

Effect kan worden bekeken

De afbeeldingen hieronder tonen de eerste twee pagina’s van het geautomatiseerde maandrapport. Hieruit kan duidelijk worden afgeleid wat er bereikt wordt door het gebruik van sociale media alerts, zelfs bij relatief lage aantallen.

Maandrapport Social Media blad 1
Maandrapport Social Media blad 2

Het mes snijd aan twee kanten

Of een medewerker die op een post wordt geattendeerd door een social media alert deze gaat delen of niet, hij of zij is in ieder geval op de hoogte van wat het bedrijf extern communiceert. Als een klant belt weet in principe iedere medewerker evenveel.

Waarom gaat dit jouw onderneming helpen?

  • Alle betrokkenen hebben tegelijk dezelfde informatie
  • Je post krijgen een groter bereik
  • Grotere kans op een positieve klantervaring

Grote impact door betrokkenheid

Betrokken medewerkers kunnen een grote impact hebben op de online zichtbaarheid van je bedrijf. Door te zorgen voor een goede werksfeer en medewerkers te betrekken bij de externe communicatie, kan een bedrijf op een organische en effectieve manier meer zichtbaarheid en naamsbekendheid krijgen.

drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Al sinds 1988 help ik ondernemers bij het ontwikkelen en behouden van een sterk merkimago. De ervaring heeft mij geleerd dat het centraal stellen van een duidelijke positionering essentieel is voor succes. Het herontwerp van het logo en de website zijn hierbij de middelen waarmee deze positionering het duidelijkst gecommuniceerd kan worden.

Met de dienstverlening van Cornelissen.Marketing ben ik in staat om de complete regie hierover te voeren en volledige invulling te kunnen geven aan de uitvoering ervan.

Dit met als doel om jou als ondernemer te helpen een sterk en samenhangend merk op te bouwen dat zijn waarde propositie effectief communiceert naar de doelgroep en daarmee bijdraagt aan de groei van jouw onderneming.