SOLARSTELL ‘Gemak op het dak’

SOLARSTELL ‘Gemak op het dak’

Portfolio

Bekijk wat wij reeds voor anderen mochten betekenen

SOLARSTELL ‘Gemak op het dak’

Merkstrategie & website voor B2B-ordering

KWWS B.V. is een Nederlandse ontwikkelaar en producent van montagematerialen voor zonnepanelen. Het snel kunnen ontwikkelen en produceren van aluminium en roestvrij staalproducten is hun specialisme. Hierdoor konden zij inspelen op de groeiende vraag naar bevestigingsmaterialen voor zonnepanelen. Onbewust waren zij zich steeds meer gaan toespitsen op één slimme oplossing voor verschillende daktypes. Nu bekend als SOLARSTELL®

Over de opdracht:

‘Ontwikkel voor ons productassortiment een sterk merk en zorg voor een website met een business-to-business orderingsysteem.’

Merkontwikkeling

Met behulp van onze beproefde methodiek voor het formuleren van een merkbelofte is er een inventarisatie gemaakt van de voordelen en het nut dat de KWWS oplossingen voor installateurs te bieden heeft. Op basis hiervan is er met hen gesproken om te kijken welk voordeel en nut het meeste te bieden hebben voor hun behoefte met betrekking tot het monteren op zich. Dit is een zo kort mogelijk verblijf op het dak (sneller werken).

Merkontwikkelen is wegen van nut

Merkbelofte: Gemak op het dak

Alle oplossingen van KWWS bleken één gemeenschappelijke deler te hebben die volledig in de behoefte voorziet: ze worden namelijk allemaal met dezelfde maat inbussleutel bevestigd. Het ‘Gemak op het dak’ dat dit met zich meebrengt is evident, net als de lagere voorraad die hiervoor op locatie nodig is, door het smallere assortiment.

Logo en huisstijl

Samen met Burovandernet uit Bussum is een logo en huisstijl ontwikkeld die de juiste beleving oproept bij het unieke merkonderscheid. Uit de vijf bestaande merknamen is SOLARSTELL gekozen omdat hierbij visueel de verbinding tussen de merknaam en de belofte van het nut gemakkelijk gelegd kan worden. De keuze van de kleuren voor de huisstijl zijn gebaseerd op wetenschappelijke kleurstudies die hebben vastgesteld welke waarden deze onbewust oproepen en meewerken in de totale merkbeleving. De gekozen blauwtint wordt met competentie en de bruintoon met robuustheid geassocieerd.

Ook behoefte aan een sterk merkconcept?

Merkidentiteit

Emotie(s) bij dit merk:

Gevoel productief te zijn

Je in staat voelen effectief te zijn in het consistent bijdragen in waardevol werk aan het eigen leven, dat van familie of aan de maatschappij.

Gevoel de touwtjes in handen hebben

Je in staat voelen om jezelf en je omgeving naar wens te kunnen beïnvloeden, in staat om stressvolle momenten te voorspellen, te regelen en succesvol erop te reageren wanneer dit zich voordoet. Het vermogen hebben om te beslissen wanneer, hoe en waar men mee gaat doen en met welke verbale uitingen of gedrag.

Gekozen kleurrichting(en):

Hemelsblauw

Positief: kalm, koel, hemels, constant, trouw, waar, betrouwbaar, rustgevend, tevredenheid, rustig, geruststellend, vertrouwend, rustig, expansief, open, oneindig, transcendent, afstand.

PMS 7458C #70B1C7

Chocoladebruin

Positief: aangenaam, heerlijk, rijk, robuust, smakelijk.

PMS 477C #653C2B

# Het benoemen van een emotie en het kiezen van een merkkleur zijn onderdeel van onze beproefde methodiek voor het ontwikkelen van een merkconcept.

Ander werk

Selecteer een categorie of merk

22 TIMES

22 TIMES

Portfolio

Bekijk wat wij reeds voor anderen mochten betekenen

22 Times

Merkidentiteit op basis van archetype 

22 Times is een online e-mailmarketeer die de laatste tien jaar de operationele uitvoering van campagnes tot een waar specialisme heeft ontwikkeld. Grotere partijen die er zeker van willen zijn dat dit goed gebeurt, krijgen bij 22 Times een persoonlijke campagnemanager, waardoor een goede en efficiënte uitvoering gewaarborgd kan worden.

Over de opdracht:

De internetrevolutie zorgt ervoor dat nieuwe mogelijkheden steeds weer andere nieuwe mogelijkheden ontsluiten en dat specialismen ontstaan, die voorheen nog niet denkbaar waren. De opdracht voor 22 Times kwam tot stand tijdens een ochtend sparren over dit thema: ‘Grote partijen weten 22 Times al jaren te vinden op basis van de goede ervaring met de kwaliteit van ons werk, maar hoe benoemen we nu het specialisme waar we zo goed in zijn?’

Klantenonderzoek naar nieuw specialisme

E-mailmarketingsoftware is volop beschikbaar en er zijn mogelijkheden te over voor bedrijven om e-mailmarketing helemaal zelf te doen. Voor een bepaald soort klanten blijkt 22 Times echter een deel van het e-mailcampagnetraject dusdanig in te vullen, dat het interessanter is om dit deel aan hen uit te besteden. De klanten van 22 Times maken dus duidelijk voor een deel van de e-mailmarketing een make-or-buy beslissing. Niet alleen diende daarom het specialisme te worden benoemd, maar diende er ook te worden gekeken naar het soort klanten dat deze make-or-buy beslissing maakt.

Van het kenmerk naar het nut voor de klant

Om het specialisme in de dienstverlening van 22 Times naar voren te halen, zijn eerst alle kenmerken van de dienstverlening in kaart gebracht. Bij ieder kenmerk is vervolgens een voordeel benoemd en is er gekeken naar het nut dat een klant hiervan ondervindt.

Via kenmerken, voordelen en baten naar het meest onderscheidende nut
Door dit gedegen te toen ontstaat er een lange lijst van steeds combinaties ‘kenmerk – voordeel- nut’. De ontstane lijst is vervolgens voorgelegd aan een groep klanten met het verzoek om de lijst te scoren op importantie van nut voor de klant. De feedback van de klanten leidde tot een duidelijk beeld over het specialisme van 22 Times.

Efficiënter in de uitvoering dan de klant zelf!

Wie wel eens heeft staan kijken naar het gemak waarmee een huisschilder de kozijnen in de verf zet, vergeet vaak dat daar jaren van oefening aan vooraf ging en dat de schilder dit dagelijks doet. Eén ding is wel duidelijk: de huisschilder werkt beter en sneller dan iemand die hem inhuurt. Dit bleek ook voor 22 Times te gelden voor wat betreft de technische uitvoering en fine-tuning van e-mailcampagnes. Juist bij grotere verzendhoeveelheden speelt dit een significante rol in het succes van een campagne. Uit klantenonderzoek kwam duidelijk naar voren dat dit beter en sneller gedaan kan worden door een campagnemanager van 22 Times die dit dagelijks doet. Uitbesteden dus!

Merkidentiteit met behulp van archetype]

Het herkennen van het specialisme op basis van een duidelijke merkidentiteit helpt, de klanten die de bovengenoemde make-or-buy beslissing maken. Een merk is een krachtig vehikel om een duidelijke marktpositie en een betere groei te creëren. Door het merk een herkenbare identiteit te geven is het voor een afnemer eenvoudiger om zich met het merk te verbinden. De identiteit geeft immers betekenis aan de relatie! Voor het creëren van een identiteit bieden zogenaamde archetypen een bruikbare methode.

Archetypen
Archetypen zijn gebaseerd op de theorieën van Carl Jung. Hij stelt dat het gedrag van mensen wordt gestuurd door onbewuste ambities en aspiraties. Uit zijn onderzoek kwamen universele archetypen naar voren. Deze zijn tijdloos en worden in bepaalde situaties door mensen herkend, omdat ze een bepaalde betekenis hebben. Door bij deze bepaalde situatie (of behoefte) een bepaalde archetype te benoemen wordt de basis voor de merkidentiteit gelegd.

Jouw service ook als merk neerzetten?

Toen onze vestigingsplaats en startdatum bekend waren, wilden wij zo snel mogelijk online gevonden worden. Dit is zeer goed gelukt door ons eerst zichtbaar te maken op de toonaangevende social media platformen. De website die Cornelissen.Marketing samen met Botterman Ontwerp voor ons heeft gemaakt communiceert duidelijk wie wij zijn en is bovenal gericht op de manier waarop potentiele relaties naar ons zullen zoeken. En dat is merkbaar, ons kantoor heeft een vliegende start gemaakt!

mr. drs. Inez Goossens

Notaris en naamgeefster , Notariskantoor Goossens

Eric is al jarenlang de vaste marketingadviseur van FlexOffiZ. Eric heeft een IT achtergrond waardoor hij als geen ander de perfecte mix van technologie en marketing kan bieden. 

Eveline van Daal

FlexOffiZ Nederland

Ander werk

Selecteer een categorie of merk

78Color System

78Color System

Portfolio

Bekijk wat wij reeds voor anderen mochten betekenen

78Color System

Herpositioneren van het merk 

Regien Strategier is een autoriteit op het gebied van kleur-, stijl- en imago-analyse. In de jaren tachtig ontwikkelde zij het 78Color System®, een kleuranalyse systeem voor een individueel kleuradvies. Het systeem is onderdeel van het lesprogramma van de IC academy, het opleidingsinstituut voor Image Consultants.
www.78colorsystem.nl

Over de opdracht:

Er is de ambitie om de kennis en het systeem goed aan andere consultants door te kunnen geven. Zorg ervoor dat het merk beter onder de aandacht kan worden gebracht en dat het voor een Image Consultant daarbij sneller duidelijk is waarom het 78Color System® beter is dan de concurrerende systemen.

Herpositionering

Voor de herpositionering is er gebruik gemaakt van Wazokuu! Online Branding en zijn de stappen voor merkontwikkeling doorgelopen in twee sessies. Ter voorbereiding is er marktonderzoek gedaan naar de grootte van de markt en het aantal potentiele gebruikers van het 78Color System® in Nederland en is er met gebruikers gesproken om een beeld te krijgen van de werking in de praktijk. Vervolgens is de bestaande website gescand op alle kenmerken en voordelen die gecommuniceerd zijn. Deze zijn in Wazokuu! ingevoerd ter voorbereiding van de eerste positionerings-sessie in Amersfoort.

Merkontwikkelen is wegen van nut

Belang van nuttigheid laten wegen door de gebruiker

Na de positionerings-sessie waren er dertig combinaties van kenmerk / voordeel / nut-voor-de-klant. Deze lijst is vervolgens voorgelegd aan een gebruikersgroep met de vraag om de verschillende combinaties te scoren naar het nut dat ze ondervinden in het gebruik. De feedback gaf niet alleen duidelijkheid op dit punt maar ook nieuwe inzichten over hoe de verschillende componenten van het systeem gezien worden.

Het belangrijkste nut voor de gebruiker

De uitkomst van de kleuranalyse biedt en baseert zich op drie factoren:

  1. men kan de methodiek volgen en ervaart het als volledig geloofwaardig
  2. het advies wordt concreet door een persoonlijke kleurenkaart
  3. de persoonlijk kleuren kaart ondervangt de menselijke beperking van het onthouden van kleuren 

Hierdoor ontstaat na een kleuranalyse met het 78Color System® de situatie dat men door het persoonlijke kleurenkaartje altijd bij zich te dragen men de zekerheid van het vinden van de juiste kleur heeft bij het uitzoeken van kleding, make-up en accessoires.

78COLOR SYSTEM KRAGEN EN PCC'S

Merkconcept voor het 78Color System

Op basis van de herpositionering is er in samenwerking met Gea Eleveld van Fashion-up uit Apeldoorn en Tom van Staveren van Graphic Island uit Amsterdam een nieuw logo ontwikkeld. Dit logo en de bijhorende kleuren worden nu stap voor stap toegepast op het assortiment van producten binnen het 78Color System®. De merkdefinitie is uitgewerkt in vijf thema’s waarmee het merk opgeladen wordt: kleuranalyse-systeem, zichtbaar effectief, persoonlijk door image consultant, authentieke methode en geloofwaardig advies. Een voorbeeld van het thema geloofwaardigheid is te zien in de slider bovenaan deze pagina. De afbeeldingen en teksten zijn gebruikt op de Facebook Bedrijfspagina van het 78Color System®.

“Eric Cornelissen is een bevlogen, snelle en creatieve denker vol ideeën over hoe je een product beter kunt promoten. Hij zoekt naar de essentie van wat een product of een dienst is en heeft daar een bijzondere methode voor ontwikkeld.”
Regien Strategier

Ontwerpster en docent, 78Color System

Wat anderen ervan zeggen:

Enkele quotes uit de referenties over onze werkwijze:

  • "Een succesvolle, nog niet zo bekende aanpak voor een sterk merk."
  • "Bij Cornelissen Marketing zien ze de uniciteit en de waarde. Bovendien gebruiken ze een duidelijke methodiek om het merk te positioneren."
  • “Kijkend door de ogen van de cliënt, op de momenten waarop deze behoefte ontstaat is er een merkpositionering tot stand gekomen”
  • "Cornelissen.Marketing has proven invaluable in helping us understand how to identify and communicate with new target customers."

Ander werk

Selecteer een categorie of merk