Portfolio

Bekijk wat wij reeds voor anderen mochten betekenen

Kicky Hamer Advocaten

Vervanging website ten behoeve van een betere vindbaarheid

Kicky Hamer Advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht en strafrecht te Bussum. Ze richten zich op de lokale markt in het Gooi om met kennis, kunde, ervaring, ambitie en persoonlijke aandacht de cliënten bij te kunnen staan.

Over de opdracht:

De mogelijkheden voor het maken en onderhouden van websites en de algoritmen van de zoekmachines hebben zich in de laatste jaren enorm ontwikkeld. De website van Kicky Hamer zag er prima uit. Tenminste… als je hem al gevonden had. De opdracht was daarom eenvoudig: ‘Zorg ervoor dat we online beter gevonden worden’.

Objectieve expert review

Een open deur misschien maar voor online vindbaarheid speelt, los van de inhoud van de website, de technische uitvoering ervan een cruciale rol. Er zijn websites en websites en de technieken worden steeds verder doorontwikkeld. Op dit moment is de gemiddelde levensduur van een website drie jaar. Wat niet verandert, zijn de dimensies van waaruit je de technische uitvoering van een website objectief kunt beoordelen:

  1. Beschikbaarheid: kan een gebruiker de website gemakkelijk, snel en altijd bereiken?
  2. Zoekmachine-optimalisatie: is de website zoekmachine vriendelijk ingericht en geschreven?
  3. Bruikbaarheid: is de website eenvoudige (mobiel) te bedienen?
  4. Functionaliteit: doet de website voor je wat je ervan verwacht?
  5. Beleving: draagt de beleving van de website zowel bij aan het bovenstaande als aan je imago of merkidentiteit?

Voorschrijdend inzicht

De site die Kicky Hamer Advocaten op het moment van de review in gebruik had, voldeed om twee redenen niet meer. Hoewel hij prachtig was vormgegeven en voorzien van goede teksten kon de achterliggende techniek niet goed genoeg meer anticiperen op de huidige eisen van de zoekmachines. Daarbij kwam een behoefte aan een grotere mate van onafhankelijkheid bij het toevoegen van content aan de website (o.a. bloggen).

Afscheid van de statische website

De website van Kicky Hamer was een zogenaamde statische HTML website. Op zich prima als online ‘visitekaartje’, alleen zonder kennis van HTML moeilijk aan te passen bij wijzigingen. Het alternatief hiervoor was het vervangen van de huidige site door een website met een content management systeem (CMS). Het maken van een bewuste keuze voor een CMS is belangrijk. Het bepaalt namelijk het gemak waarmee je als gebruiker zelf de regie over de website kan voeren.

In het CMS, dat voor de website gebruikt is, is de nieuwste kennis over de algoritmen van Google verwerkt. Zo wordt de sitemap van de website bij verandering steeds automatisch aangepast en gedisplayed in de 404 pagina. Een 404 pagina wordt vertoond wanneer een gebruiker een niet bestaande URL wil benaderen. De sitemap wordt getoond met de vraag: ‘Zocht u soms een van de volgende pagina’s?’. In de afbeelding hierboven is de SEO knop te zien en de snippet-optimizer. Beiden cruciaal bij het verbeteren van de vindbaarheid.

Nieuwe website en zelf de regie?

Ander werk

Selecteer een categorie of merk