Portfolio

Bekijk wat wij reeds voor anderen mochten betekenen

Eric is een goede luisteraar, enthousiasmeert op een hele prettige manier en brengt structuur aan in de veelheid aan ideeën die al brainstormend naar voren komen. Ik kan iedereen die op zoek is naar een goede marketing strategie voor zijn bedrijf Eric dan ook van harte aan bevelen.”

Cynthia Joseph

Vitaliteitscoach en trainer, 100% Vitaal

Ook behoefte aan een sterk merkconcept?

100% Vitaal

Merkontwikkeling en logo-design voor een vitaliteitscoach

Merkpositonering en logo

100% Vitaal is de persoonlijke vitaliteitscoach die, zoals de naam al doet vermoeden, er voor zorgt dat iemand zich 100 procent vitaler gaat voelen. Dit door adviezen te geven die gebaseerd zijn op een Mind, Meals & Motion concept. www.100%vitaal.nl

Over de opdracht:

De opdracht kwam als barter tot stand tijdens een bijeenkomst van Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden Bussum. Er werd een goede merkpositionering tegen een compleet vitaliteitstraject geruild. Het startpunt was de merknaam die prachtig tot uitdrukking brengt wat de dienstverlening van Cynthia Joseph u oplevert: u voelt zich erna 100% vitaal!

Hoe formuleert u een geloofwaardige belofte?

Iets simpel uitleggen is niet eenvoudig wanneer u veel kennis over een bepaald onderwerp hebt. Wanneer u vol ambitie zit en met passie spreekt over uw vak dan vertelt u al gauw erg veel. Zoveel dat de ontvanger van de informatie de essentie er niet meer uit kan filteren. Een steeds terugkerende kernbelofte helpt om dit op te lossen. Samen zijn we daarom gaan inventariseren wat de basiskenmerken en vaardigheden van de dienstverlening zijn, die uiteindelijk leiden tot 100 procent vitaliteit. Welke kernvaardigheid is hierin te herkennen, die verklaart dat 100 procent vitaal geen loze belofte is? Als die gevonden is kan er een geloofwaardige belofte worden geformuleerd.

De uitkomst groter dan de som der delen

De bedenker van 100% Vitaal is Cynthia Joseph, een vitaliteitscoach met een orthomoleculaire achtergrond. Dit houdt in dat er op basis van een analyse wordt gekeken hoe iemand door verbeteringen in zijn levensstijl en eetpatroon een optimale vitaliteit kan bereiken. Bijvoorbeeld wanneer het herstel van sportblessures of ziekte niet goed verloopt. Het is een benadering van de totale mens. Gezond in het hoofd, genoeg beweging en vooral goede voeding met daarin de juiste vitaminen en mineralen. Cynthia noemt dit haar Mind, Meals & Motion benadering. Om tot een krachtige belofte te komen zijn we daarom vrij gaan associëren op ‘de uitkomst die groter is dan de som der delen’.

De Keltische Triskelion

Uiteindelijk kwamen we via het woord ‘drie-eenheid’ terecht op een oud Keltisch symbool voor de drie-eenheid in de mens en herkenden een ‘V’ in het midden.

De eerste letter van Vitaal is dus te herkennen op de plek waar de drie componenten elkaar overlappen: 100% vitaliteit ontstaat in het hart van ‘mind, meals & motion’. De schets die hierbij ontstond heeft Gertjan van der Net van Burovandernet vervolgens weergaloos omgezet in een set van logo’s en stijlcomponenten voor een professioneel online presentatie van het merk.

En het is zeker geen loze belofte!

Het leuke van deze opdracht was dat we het als barter waren aangegaan. Terwijl het project liep konden we aan den lijve ondervinden dat de aanpak van 100% Vitaal tot resultaat leidt. Het werkt! Een bijsturing van het voedingspatroon zorgde ervoor dat een hamstringblessure niet alleen sneller herstelde maar sindsdien niet meer is teruggekomen.

Ander werk

Selecteer een categorie of merk

Ander werk

Selecteer een categorie of merk