Online zichtbaarheid vergroten? Betrek je medewerkers!

door | jun 5, 2019

Het effect van social media alerts

Een kort bericht over het ‘online zichtbaarheid vergroten’ afkomstig uit de maandrapportage van één van onze relaties die met het Online Content Machine werkt. De bovenstaande afbeelding is een uitsnede uit het geautomatiseerde maandrapport. Het is een mooi voorbeeld van het effect dat wordt bereikt met de inzet van social media alerts.

Online zichtbaarheid vergroten

De werkelijke zichtbaarheid overtreft het normale bereik

Het totale aantal geposte berichten in het voorbeeld is 6. Op basis van het bestaande aantal volgers is het potentiële bereik op social media 527 personen. Echter, doordat het bericht 4 keer gedeeld is is de werkelijke zichtbaarheid omhoog gegaan naar 1.338. Dit bracht weer een 139 kliks en dus traffic naar de website met zich mee. Het delen komt voort uit de social media alerts die door de software verstuurd werden. bescheiden aantallen maar een duidelijk effect.

Het mes snijd aan twee kanten

Of een medewerker die een social media alert krijgt deze gaat delen of niet, hij of zij is in ieder geval op de hoogte van de zaken die jouw bedrijf communiceert. De alerts leveren dus in ieder geval een belangrijke in de marktgerichtheid van de organisatie.

Social media alerts

Dit zijn e-mails die door het marketing dashboard naar, van te voren opgegeven, gebruikers gegenereerd worden. Dit op het moment dat een ingepland bericht gepost wordt. De gebruiker krijgt alleen deze post te zien en zal niet verleid worden tot het bekijken van andere zaken op social media. Wanneer het hele bedrijf op deze manier in staat wordt gesteld om berichten te delen neemt de werkelijke zichtbaarheid snel toe. Daarnaast levert het ook nieuwe volgers op.

Lees meer over sociale media alerts.

drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Merkstrateeg | Webdesigner | Online marketeer

Al sinds 1988 help ik ondernemers bij het ontwikkelen en behouden van een sterk merkimago. De ervaring heeft mij geleerd dat het centraal stellen van een duidelijke positionering essentieel is voor succes. Het herontwerp van het logo en de website zijn hierbij de middelen waarmee deze positionering het duidelijkst gecommuniceerd kan worden.

Met de dienstverlening van Cornelissen.Marketing ben ik in staat om de complete regie hierover te voeren en volledige invulling te kunnen geven aan de uitvoering ervan.

Dit met als doel om jou als ondernemer te helpen een sterk en samenhangend merk op te bouwen dat zijn waarde propositie effectief communiceert naar de doelgroep en daarmee bijdraagt aan de groei van jouw onderneming.