Het effect van social media alerts

Een kort bericht over het ‘online zichtbaarheid vergroten’ afkomstig uit de maandrapportage van één van onze relaties die met het Online Marketing Dashboard werkt. De bovenstaande afbeelding is een uitsnede uit het geautomatiseerde maandrapport. Het is een mooi voorbeeld van het effect dat wordt bereikt met de inzet van social media alerts. 

De werkelijke zichtbaarheid overtreft het normale bereik

Het totale aantal geposte berichten in het voorbeeld is 6. Op basis van het bestaande aantal volgers is het potentiële bereik op social media 527 personen. Echter, doordat het bericht 4 keer gedeeld is is de werkelijke zichtbaarheid omhoog gegaan naar 1.338. Dit bracht weer een 139 kliks en dus traffic naar de website met zich mee. Het delen komt voort uit de social media alerts die door de software verstuurd werden. bescheiden aantallen maar een duidelijk effect.

Het mes snijd aan twee kanten

Of een medewerker die een social media alert krijgt deze gaat delen of niet, hij of zij is in ieder geval op de hoogte van de zaken die jouw bedrijf communiceert. De alerts leveren dus in ieder geval een belangrijke in de marktgerichtheid van de organisatie.

Social media alerts

Dit zijn e-mails die door het marketing dashboard naar, van te voren opgegeven, gebruikers gegenereerd worden. Dit op het moment dat een ingepland bericht gepost wordt. De gebruiker krijgt alleen deze post te zien en zal niet verleid worden tot het bekijken van andere zaken op social media. Wanneer het hele bedrijf op deze manier in staat wordt gesteld om berichten te delen neemt de werkelijke zichtbaarheid snel toe. Daarnaast levert het ook nieuwe volgers op. 

Lees meer over sociale media alerts

drs. ing. Eric Cornelissen

drs. ing. Eric Cornelissen

Merkstrateeg | Online marketeer

Mijn loopbaan begon ik als vliegtuigbouwer bij Fokker op Schiphol. In 1988 stapte ik over naar een softwarebedrijf in Naarden sindsdien hou ik mij bezig met marketing. Ik heb veel ervaring opgedaan in verschillende functies en in verschillende branches. Van 2004 tot 2007 studeerde ik technische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam en van 2011 tot 2013 marketing aan de Vrije Universiteit. Na het voltooien van deze laatste studie ben ik gestart met mijn eigen bureau: Cornelissen.Marketing.